بالابر

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. بالابر

آسانسورهای باربر یا آسانسورهای حمل بار، بیشتر در کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، صنایع، مغازه‌ها و پروژه‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. طراحی و اجرای آسانسور باربر از فعالیت های شرکت فنی مهندسی سپاهان فراز پاسارگاد می باشد که با بهره گیری از دانش متخصصان این حوزه، آسانسورهای باربری قابل اطمینان، بادوام و ایمن را اجرا میکند.

آسانسورهای باربر و هر آنچه که باید بدانید

آسانسورهای باربر یکی از مهمترین بالابرهای خدماتی محسوب می‌شوند. همان گونه که از نام این آسانسور مشخص است، کاربرد آن برای جا به جا کردن اقلام سنگین در ساختمان می‌باشد. این نمونه از آسانسور باید توانایی حمل وزن سنگین را داشته باشد چون کاربردش برای حمل بار است نه مسافر.

آسانسورهای باربر تا حدود زیادی شبیه آسانسورهای مسافربر هستند. تفاوت های ظاهری آن ها، دکوراسیون کابین (دیواره ها، کف، سقف، نوع نورپردازی، و . ) هستند. برای کف آسانسورهای مسافربر کارفرما معمولا سنگ های تزیینی را ترجیح می دهند، در حالی که کف آسانسورهای باربر از ورق آجدار انتخاب می شود. عرض درب آسانسورهای باربر اکثرا مساوی عرض کابین انتخاب می شود تا باری که در کابین جا می گیرد، هنگام عبور از درب با مشکل مواجه نشود. در حالی که عرض درب آسانسورهای مسافربر معمولا کمتر از عرض کابین است.

کابین های آسانسورهای باربر در استاندارد جهانی به کلاس های 1 و 2 و 3 تقسیم بندی شده اند .

 آسانسورهای باری نسبت به موارد مشابه، از تجهیزات و ایمنی بالاتری برخوردار می‌باشند که برای حمل بار سنگین و یا تعداد افراد زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آسانسورهای حمل بار در مکان‌های زیادی مانند انبارها، آشپزخانه‌ها، بیمارستان‌ها، کارخانجات، کارگاه‌ها و غیره استفاده می‌شود.

از این نوع آسانسورها در ساختمان‌های مسکونی نیز استفاده می‌شود. در مجتمع‌های مسکونی که ساکنان آن زیاد است، وجود یک آسانسور باربر در کنار آسانسور مسافر‌بر امری ضروری است. از آنجایی که آسانسورهای مسافر‌بر کوچک هستند، لذا وجود یک آسانسور باربر در ساختمان می‌تواند در زمینه حمل اثاثیه بسیار مفید باشد.

 ارتفاع این آسانسورها از 1 تا 20 متر است و می توان آن را طبق الزامات مشخصات ویژه نردبان های آسانسور سفارشی کرد. آسانسورهای باربر مجاز به حمل کالاهای خطرناک قابل اشتعال و مواد منفجره نیستند.

مشخصات آسانسورهای باربر

از آنجایی که آسانسورهای باربر در کارخانجات برای حمل و نقل سنگین استفاده می‌شوند، اکثر آنها برای حمل مسافر مناسب نمی‌باشند. البته ممکن است در برخی از آسانسورهای حمل بار، برای یک یا دو نفر فضای مسافر پیش بینی شود. بسته به کاربری آسانسورهای حمل بار و مکان قرارگیری آنها، دارای ابعاد و وزن متفاوتی هستند.

ابعاد آسانسورهای باربر با هم متفاوت است. لازم است که این ابعاد بر اساس استانداردهای موجود برای انواع آسانسور باربر مورد استفاده قرار گیرد. از آنجایی که کاربردهای آسانسور باربر متفاوت می‌باشد، سیستم حرکتی آن نیز ممکن است با هم فرق داشته باشند. در اکثر اسانسور باربر از دو قرقره برای آن استفاده میشود.

وزنی که آسانسورهای باربر می‌توانند تحمل کنند بسیار بالا است. این بالابرها می‌توانند تا 5 تن وزن را تحمل کنند. البته با توجه به نوع اسانسور باربر، قدرت تحمل وزن آسانسور می‌تواند تغییر کند.

یکی دیگر از مشخصات آسانسورهای باربر که به آن توجه ویژه‌ای می‌شود، استفاده از سیم بکسل مناسب است. این سیم بکسل‌ها باید با توجه به کاربرد و میزان وزنی که قرار است آسانسور تحمل کند، انتخاب شوند. در انواع آسانسور باری تمامی کابل‌ها به حسگرهایی متصل می‌شوند که در صورت پارگی کابل‌ها، آسانسور را بصورت خودکار خاموش می‌کند.

از دیگر مشخصات آسانسورهای باربر می‌توان به سیستم برق اضطراری آن اشاره کرد. این سیستم هنگامی که برق آسانسور قطع می‌شود بصورت خودکار عمل کرده و در ایجاد اختلال در کارکرد آسانسور جلوگیری می‌کند.

آسانسور باربر صنعتی

همان گونه که اشاره کردیم آسانسورهای باربر در مکان‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشترین استفاده از آسانسورهای باربر در مکان‌های صنعتی و کارخانجات می‌باشد. از آنجایی که این مدل از آسانسور ظرفیت بالایی برای حمل وزن سنگین دارد، برای مصارف صنعتی بسیار مناسب است.

در طراحی آسانسور باربر صنعتی بگونه‌ای عمل می‌شود که برای استفاده از اشیا و ابزار مختلف مشکلی بوجود نیاید. در این نوع از بالابرها معمولا در کف آن از ورق‌های آجدار استفاده می‌شود. این مورد ایمنی استفاده از آن را بالاتر می‌برد.

ویژگی‌ های آسانسور باربر هیدرولیک

در ادامه به طور خلاصه برخی از ویژگی‌های آسانسورهای باربر هیدرولیکی را برای شما شرح خواهیم داد.

  • این نوع از آسانسورها برای استفاده تجاری و صنعتی بسیار مناسب هستند
  • به دلیل استفاده از روغن‌های هیدرولیک استاندارد با محیط زیست سازگار هستند
  • امکان انتقال بار با وزن سنگین بین طبقات
  • ایمنی این نوع از آسانسورها بسیار بالاتر از موارد مشابه است
  • به دلیل کیفیت طراحی و ساخت بالاتر، نیاز به سرویس و نگهداری کمتری دارند که در نتیجه باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌گردد.
  • قطعات بکار رفته در این نوع از آسانسورهای باربر کیفیت بالاتری دارند و هزینه تعویض آنها نیز پایینتر است

انواع آسانسور حمل بار

با توجه به کاربردهای آسانسور باربر، این نوع از بالابرها کلا به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند.

  • آسانسور باربر ثابت: از این نوع آسانسورها بیشتر در مغازه‌ها و کارخانجات استفاده می‌شود. این آسانسورهای باربر برای حمل خودرو و استفاده صنعتی مناسب هستند.
  • بالابرهای جک مستقیم: در این آسانسورها از جک هیدرولیک برای بالا بردن آسانسور استفاده می‌شود. این جک بصورت مستقیم متصل می‌شود. موارد استفاده از این نوع آسانسور باربر بیشتر برای جا به جایی کالا در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها می‌باشد.
  • بالابر هیدرولیکی کابلی: این آسانسورها بوسیله چرخ زنجیر و قرقره کابل حرکت می‌کند و نیروی خود را از جک هیدرولیکی می‌گیرد. این بالابرها برای حمل مسافر مناسب نیستند.همچنین از این نوع آسانسور در مکان‌هایی که فضای مناسب جهت نصب آسانسور نفربر وجود ندارد نیز استفاده می‌شود.

 

مدل های آسانسورهای باربر سپاهان فراز پاسارگاد آسانسور

  • مدل A

طراحی این نوع کابین مشابه آسانسورهای مسافربر است. هنگام بارگذاری و تخلیه بار کابین نباید بیش از ۲۵% ظرفیت کابین در آستانه درب قرار گیرد. به عنوان مثال اگر کابین برای ظرفیت ۱۰۰۰ کیلوگرم طراحی شده باشد، اجازه نداریم یک بار سنگین مثلا حدود ۸۰۰ کیلوگرم را (با وجود آنکه از ظرفیت آسانسور کمتر است)، در آستانه درب کابین قرار دهیم. حداکثر ۲۵۰ کیلوگرم مجاز است. البته وقتی بار به داخل منتقل شد و در کف کابین توزیع شد، بارگذاری تا ظرفیت نامی مجاز است.

 

  • مدل B

این نوع آسانسور فقط برای حمل و نقل وسایل نقلیه تا ظرفیت داده شده می تواند استفاده شود.

 

  • مدل C1

این آسانسورها طوری طراحی می شوند که بار با لیفت تراک داخل آن بشود و آسانسور لیفت تراک و بار را با هم حمل کند، بنابراین ظرفیت آسانسور باید معادل مجموع وزن بار و لیفت تراک باشد. این آسانسور نباید برای جابجایی عادی مسافرین در نظر گرفته شود.

  • مدل C2

این آسانسور باید طوری طراحی شود که بتواند ظرفیت ۱۵۰% بار نامی را در حالت بارگیری تحمل کند (ولی لازم نیست که بتواند این بار ۱۵۰% درصدی را جابجا کند). آسانسور توانایی آن را دارد که بار با لیفت تراک داخل آن بشود، و لیفت تراک پس از تخلیه بار باید از آسانسور خارج شود. در واقع معمولا اینطور است که وزن یک قطعه بار و لیفت تراک جمعا در حدود ۱۵۰% بار نامی است. این آسانسور هم نباید برای جابجایی عادی مسافرین در نظر گرفته شود.

  • مدل C3

این آسانسور معمولا برای حمل بارهای سنگین یکپارچه طراحی می شود. بارگیری و تخلیه بار در این آسانسور در حد ظرفیت کل کابین مجاز است و نباید از آن تجاوز شود (مثلا به علت ورود لحظه ای لیفت تراک). در حالی که در کلاس C1 لیفت تراک موقتا مجاز بود که داخل کابین شده و بار نامی را پیاده کند ولی باید کابین را ترک کند و مجاز به حرکت با کابین نیست ) .

 

درب آسانسورهای باربر

از آنجایی که این نوع آسانسورها باید قابلیت ورود و خروج کالاهای بزرگ را داشته باشند، لذا درب این نوع از آسانسورها با عرض کل کابین برابر است. همچنین در مواردی از درب‌های دستی برای این نوع از آسانسورها استفاده می‌شود. این مورد استفاده از آسانسور را برای جا به جایی بار راحتتر می‌کند.

 

چه نکاتی را در مورد آسانسورهای باربر باید بدانیم؟

در ادامه به برخی نکات در مورد آسانسورهای باربر اشاره خواهیم کرد.

  • از آسانسورهای باری در صنایع و مکان‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد. پروژه‌های ساخت و ساز، تونل‌ها، پل‌ها، کارخانجات، کارگاه‌های صنعتی، معادن و غیره از جمله مکان‌هایی هستند که این نوع از آسانسور در آنها استفاده می‌شود.
  • از آنجایی که این آسانسورها برای حمل بارهای سنگین طراحی شده‌اند، لذا سرعت حرکت آنها کمتر از نمونه‌های مشابه است. سرعت حرکت آسانسورهای باربر با توجه به مقدار وزن بار آن متفاوت است.
  • ابعاد این نوع از اسانسورها معمولا به صورت اختصاصی طراحی می‌شود. پس از بررسی مکان قرارگیری آسانسور از طرف شرکت آسانسور، بهترین گزینه برای مصرف کننده انتخاب خواهد شد.

 

فهرست
×

سلام

کارشناسان سپاهان فراز در اولین فرصت، به تمامی سوالات شما درباره طراحی و نصب آسانسور پاسخگو خواهند بود.

× ورود به چت واتس اپ